[caption id="attachment_7083" align="alignnone" width="1024"] Läcker citronglasstårta med knaprig botten smakar ljuvligt till jordgubbar och även till andra bär. Foto: Tine Guth Linse[/caption] Ljuvlig citronglasstårta som passar med sommarens alla bärNu är det jordgubbssäsongen i full gång och den här värmen gör ju att de blir extra söta och goda. i värmen passar det bra med svalkande glass. Den här glasstårtan med ljuvlig sötsyrlig smak passar så bra med jordgubbar och även med alla andra säsongens bär. Du behöver inte någon glassmaskin utan du fryser den direkt i formen.Citronglasstårta med jordgubbarTårtan kan du göra långt i förväg och bara ta fram i tid så att den hinner temperera. Passar så bra till jordgubbar och andra sommarbär.8–10 bitarTid: 30 minuterBotten200 g cantuccini, italienska mandelskorpor100 g smör, smält och avsvalnatFyllning2 äggulor1 dl strösocker½ dl glykossirap1 ekologisk citron3 dl vispgrädde2 dl crème fraicheGarnering250–500 g jordgubbarnågra blad basilika eller myntaev några fläderblommorGör så här1. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Krossa skorporna i en mortel eller kör till grova smulor i matberedare. Blanda smulorna med smöret och tryck ut till en jämn botten i formen.2. Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda ner glykossirapen.3. Finriv skalet från citronen och blanda ner i äggsmeten. Pressa ur citronsaften. Vispa grädden.4. Blanda ner crème fraiche och den vispade grädden och smaksätt med cirka 3 msk pressad citron till lagom syrlighet. Häll smeten i formen och täck formen väl. Frys 4 timmar eller längre.5. Ta ut tårtan och lossa formen. Låt den gärna stå en halvtimme i kylen och sedan tempereras ytterligare en stund i rumstemperatur.6. Garnera tårtan med bär, basilikablad och eventuellt fläderblommor.