[caption id="attachment_4381" align="alignnone" width="1024"] Citronglass med hallonrippel och mandelbotten och crunchig mandelbotten. Foto: Carin Pålsson[/caption] Ljuvlig sötsyrlig dessert Jag gillar att avsluta middagen med något fräscht och gärna både sött och syrligt. Det är precis vad den här desserten är fräsch, söt och syrlig på samma gång. En ljuvlig sötsyrlig citronglass med hallonrippel och crunchig mandelbotten är den perfekta desserten, som du kan förbereda i mycket god tid. Den passar som påskdessert eller efter nästan vilken middag som helst. Ingen glassmaskin behövs Du behöver ingen glassmaskin och den är lätt att göra. Den blir otroligt krämig och god. Har du ingen lämplig skål går det bra att göra den i en bakform med löstagbar kant. Se bara till att täcka den väl så att den inte tar smak av annat i frysen. Citronglass med hallonrippel och mandelbotten Tid: 30 minuter + 4 timmar i frys 8–10 bitar 4 äggulor 2 dl strösocker 3 msk honung eller glykossirap 3 dl vispgrädde 2 dl turkisk yoghurt 2 ekologiska citroner, skal och 3–4 msk saft Hallonrippel 100 g hallon 4 msk gelésocker Botten 200 g italienska mandelskorpor 100 g smör, smält Garnering 150 g hallon citronskalsstrimlor minimaränger Gör så här 1. Hallonrippel: Koka upp hallonen med gelésockret och koka ca ½ minut. Ställ åt sidan och låt svalna. 2. Citronglass: Vispa gulor och socker tills det är riktigt pösigt. Tillsätt honung eller glykossirap. Vispa grädden och vänd ner den och yoghurten i äggulevispet. Tvätta citronerna väl och finriv skalet. Tillsätt det i smeten. Pressa ur citronsaften och smaka av smeten med 3–4 msk av saften tills du tycker att den är lagom syrlig. 3. Häll ⅓ av smeten i en form, t ex en zucottoform, en rund skål eller en bakform som rymmer ca 2 liter. Ringla över hälften av hallonrippeln. Fortsätt att varva smet och hallon och avsluta med smet. Täck och ställ i frysen minst 3–4 timmar. 4. Botten: Krossa skorporna i en mortel eller matberedare. Blanda dem med smält smör och låt svalna. Fördela sedan smulet över den frysta glassen. Täck med aluminiumfolie och ställ in i frysen igen till cirka 30 minuter före serveringen. Doppa formen i varmt vatten, lossa och stjälp upp den. 5. Garnera med hallon, citronskalsstrimlor och minimaränger. Här hittar du en annan glasstårta som också passar till påsk.