[caption id="attachment_6811" align="alignnone" width="1024"] Blåbärscheesecake med vit choklad och kokos. Foto: Aller Media ur Härlig sommarmat.[/caption] Har ni också fått sommarkänslor? Nu längtar jag efter alla sommarbär. Här ska ni få recept på en riktigt maffig och härlig cheesecake som ni kan göra redan nu med frysta blåbär. Till garneringen är det bra om du köper färska blåbär eller så kan du utesluta dem, för det är även ett gott gelé av frysta blåbär på toppen. Cheescaken blir gigantastisk och fantastisk god med vit choklad och kokos tillsammans med blåbären. Receptet är inte mitt från början, utan jag har bara provbakat och justerat så att allt stämmer. Det är ett recept som vi kommer att ge ut snart. Men för att ni inte ska behöva vänta tills dess kommer det här och som sagt det fungerar bra med frysta blåbär. Det är lite pyssel med att göra den, men du får lön för mödan och det blir en proffsig tårta du kan imponerar med. Kanske är något att göra till nationaldagen på lördag. Cheesecake med blåbär, kokos & vit choklad 10–12 bitar Botten 400 g digestivekex 200 g smör 1 dl kokosflingor, ca 30 g Fyllning 8 gelatinblad 400 g färskost, ex philadelphia 2 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker 5 dl vispgrädde 200 g blåbär 200 g vit choklad 1½ dl kokosflingor, ca 50 g Blåbärsgelé 3 gelatinblad 100 g blåbär 1 dl strösocker ½ dl vatten Garnering färska blåbär, ca 125 g Gör så här 1. Botten: Mixa kexen fint i matberedare eller krossa dem i plastpåse med en kavel. Smält smöret och blanda med kexsmulorna och kokosflingor. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form 26 cm i diameter. Tryck ut degen i botten och på kanten. Ställ i kyl. 2. Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten 10 minuter. Rör ihop färskost, flor- och vaniljsocker. Vispa grädden och vänd ner den i smeten. Dela upp krämen i två delar. 3. Mixa blåbären till en puré och vänd ner i den ena delen av krämen. Krama ur 5 gelatinblad och smält dem i en liten kastrull. Blanda ner 1–2 dl av blåbärskrämen och vänd sedan ner i resten av blåbärskrämen. Häll den över kexbottnen och ställ i kyl ca 1 timme. 4. Smält den vita chokladen över vattenbad. Krama ur och smält 3 gelatinblad i en liten kastrull. Blanda med 1–2 dl av gräddkrämen i gelatinet och blanda sedan med den smälta chokladen till en jämn smet. Blanda sedan med resten av krämen. Fördela den ovanpå blåbärsfyllningen. Ställ i kyl minst 1 timme. 5. Blåbärsgelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten 10 minuter. Mixa blåbären till puré. Värm blåbärspuré, socker och vatten. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta däri. Låt svalna till den är som ovispad äggvita. 6. Häll den avsvalnade geléen över den stelnade fyllningen. Garnera med färska blåbär, kan uteslutas. Låt stå kallt ytterligare några timmar.