[caption id="attachment_4636" align="alignnone" width="1024"] Cashewfisk me primörsallad och sardellaioli. Foto: Ulrika Pousette[/caption]Har du testat att panera fisk i nötter? Det blir väldigt gott och nötterna får extra god smak när de blir rostade vid stekningen, Du kan välja vilken fast fisk du vill till exempel gös, abborre, uer, torsk eller kolja. Jag gör en god panering av hackade cashewnötter. Till det serverar jag ljumma primörer bland annat färska morötter och sparris och som pricken över i en sardellaioli. Sardellaiolin kan du servera till andra stekta fiskar och den är även god till kyckling och sallader.Cashewfisk med ljumma primörer och sardellaioliKom ihåg att spara äggulorna till aiolin. 6 portioner 900 g fiskfilé av t ex gös, uer eller abborre 1 tsk salt 2 krm nymald peppar vetemjöl eller glutenfritt mjöl 2 äggvitor 150 g hackade cashewnötter smör till stekning Ljumma primörer 1 kg färskpotatis 250 g sparris 3 morötter 2 msk olivolja finrivet skal av 1 ekologisk citron 1/2 dl dill 1 tsk salt 1 påse babyspenat, 65 g Tillbehör sardellaioli (se recept nedan) Gör så här 1. Borsta potatisen väl och koka den 10–15 minuter i lättsaltat vatten. Skala morötterna och skiva och låt dem koka med de sista 3–5 minuter. Låt även sparrisen koka med 3–5 minuter. Häll av och blanda ner olivoljan, finrivet citronskal och dill. Smaka av med salt och låt svalna medan du gör resten. 2. Skär bort benraden från filéerna och skär dem i bitar, salta och peppra. Vänd dem i vetemjöl och därefter ena sidan i äggvita och hackade cashewnötter. Hetta upp smör i stekpanna och stek fisken på medelvärme först nötsidan och sedan på andra sidan totalt ca 5 minuter. 3. Blanda ner spenaten i den avsvalnade potatisen. Servera den nystekta fisken på varma tallrikar med de ljumma primörerna och sardellaioli. Sardellaioli 6 portioner 2 äggulor 5 sardellfiléer 2 tsk kapris 2 msk pressad citron 1 1/2 dl olivolja 1 pressad vitlöksklyfta 1 krm salt nymald vitpepparGör så här 1. Kör äggulor, sardeller, kapris och citronsaft med mixerstav. 2. Tillsätt oljan droppvis i början och sedan i en fin stråle. Kör med mixerstaven till en tjock majonnäs. Smaka av med pressad vitlök, salt och peppar och eventuellt mer citronsaft.Här hittar du en läcker och lättlagad dessert som passar att servera efter fisken