[caption id="attachment_6532" align="alignnone" width="850"] Chokladvåffla med kolasås och glass. Recept: Sanna Kekälainen. Foto: Fabian Björk[/caption] I morgon är det den våffeldagen. Har du missat de smaskiga brownievåfflorna vi hade i nummer 3 av Matmagasinet? I det numret finns ännu fler smaskiga våffelrecept. Men här får du receptet på de goda Brownievåfflor om du missat. Jag har testat och de är supergoda och egentligen något helt annat än vanliga våfflor. Servera med vaniljglass och gärna kolasås. Hallon eller inlagda körsbär passar också bara att servera till. Bästa frasvåfflorna Vill du hellre ha äkta frasvåfflor som du kan kombinera med både söta och salta tillbehör. Längst ner i inlägget under bilden på frasvåfflan hittar du en länk till det bästa receptet. Jag lovar de är så frasiga och goda och det enda du behöver är grädde, mjöl och smör. Salt och vatten har du säkert hemma. Finns ingen anledning att köpa färdig våffelsmet, det är så enkelt att göra själv och blir så mycket godare. Jag gillar när de är så där lätta, frasiga och supergoda, behövs bara lite socker att strö på. Men grädde och hemgjord sylt gör det ju riktigt lyxigt och gott. Brownievåfflor med glass och kolasås Brownies och färska våfflor är en oslagbar kombination. Servera med smarriga tillbehör. 4–5 stycken Tid: 25 minuter 100 g mörk choklad 50 g smör 2 dl vetemjöl 1 dl strösocker 2 msk kakao ½ tsk bakpulver 2 stora ägg smör till gräddning Tillbehör vaniljglass kolasås, t ex dulce de leche vispad grädde ev strössel Gör så här 1. Hacka chokladen grovt. Smält hälften av den och smöret i en skål över ett vattenbad. Ta skålen från värmen och tillsätt resten av chokladen och rör tills blandningen är jämn och slät. 2. Blanda mjöl, socker, kakao och bakpulver i en skål. Vispa äggen med elvisp i en annan stor skål. Vispa ner mjölblandningen i äggsmeten, lite i taget. Rör till sist ner den flytande chokladblandningen i degen med en sked. 3. Värm våffeljärnet. Pensla det med smör, häll på smet och grädda varje våffla 4–6 minuter. Lägg dem på galler. 4. Servera nygräddade våfflor med glass, kolasås, vispad grädde och strössel. [caption id="attachment_6538" align="alignnone" width="1024"] Bästa frasvåfflorna med hemgjord sylt och grädde.[/caption] Recept på frasvåfllor hittar du här.