[caption id="attachment_1872" align="alignnone" width="700"] Chokladbotten med brownie och salt karamell.[/caption] Även i går blev det full rulle från morgon till kväll. Möten och så lunchmöte när vinnaren av Bocuse d'Or Sverige presenterades på Penny & Bill på Grev Turegatan i Stockholm. Henrik Norström en av de namnkunniga kockarna i juryn presenterade resultatet och sa att det aldrig hade varit bättre bidrag än i år. Lycklig segrare blev Sebastian Gibrand. Det är mycket prestigefyllt att få representera Sverige i kock-EM och förhoppningsvis lyckas kvala in till kock-VM Bocus d'Or i Lyon. Bara att gratulera på matbilderna vi fick se såg det oerhört fint ut. De tävlande med både en vegetarisk rätt och en lammsadel upplagd på fat. Om Sebastian var glad så fanns det andra kockar som snabbt lämnade och var besvikna med tårar i ögonen. Jobbigt att se för man förstår hur mycket jobb de alla lagt ner och haft förhoppning om att vinna. Det blev inte mycket till lunch en tallrik med goda bitar av marinerad lax och några strimlor rättika. Gott men kändes inte som jag blev mätt. Till det fick vi en alkoholfri drink som matchade, jag tror basen var äppeljuice sedan smakade den ingefära och gurka. Mycket fräscht. Men dessertern var en sagolikt god chokladtårta med mördegsbotten och brownie toppad med en salt karamell. Den kompenserade den lätta laxtallriken.