Nej, jag har inte slutat blogga, som flera har undrat. Men jag har haft så intensiva veckor och tiden räcker bara inte till för att blogga också. Jag är i alla fall inflyttad i Malmö men har knappt hunnit vara där. Det har varit flera resor till bland annat Stockholm, Nacka, Katrineholm och idag har jag varit i Göteborg och granskat och provätit på ett av Tre stiftelser äldreboende. Jag är juryrepresentant i Arla Guldko och ska vara med och utse Bästa seniormatglädje. Det är både roligt och lärorikt och jag lovar det finns de som får äta god mat på äldreboendet. Idag fick jag proväta en god fiskrätt till lunch. Det blev ett mysigt slut på dagen, för när jag kom hem hade yngste sonen lagat mat efter mitt recept. Har ni inte testat det här receptet så gör det. Väldigt gott och han tyckte också att det var lättlagat. Vi åt det med nudlar, när jag lagade i Go'kväll serverade jag med ris. Men det blir väldigt gott med risnudlar. [caption id="attachment_2698" align="alignnone" width="700"] Kycklingbollar i röd curry.[/caption] Här får ni receptet igen om ni missat det. Kycklingbollar i röd curry 4 portioner 500 g kycklingfärs 1¼ tsk salt 1 msk finriven ingefära ½–1 msk finhackad röd chili 2 salladslökar, finhackade 1 liter vatten 3 msk konc ekologisk kycklingfond Kokossås 1 burk kokosmjölk, 400 ml 1 citrongräs 1–2 msk röd thaicurry 2–3 dl av kycklingbuljongen 2 morötter 2 paprikor, gärna röd och grön 100 g champinjoner 150 g sockerärter 1 tsk salt Tillbehör 200 g risnudlar eller 4 portioner jasminris Krossade jordnötter Färsk koriander Salladslök, tunt skivad Chili, tunt skivad Lime Gör så här 1. Blanda kycklingfärs, salt, finriven ingefära, finhackad chili och salladslök. 2. Koka upp vatten och kycklingfond. 3. Forma 20 bollar med vattensköljda händer och lägg dem på en vattensköljd skärbräda.Lägg ner dem i den kokande buljongen och koka upp igen och sjud 5–8 minuter. Ta upp bollarna med en hålslev. Sila men spara buljongen. 3.Häll kokosmjölken i en vid panna. Dela citrongräset i 4 bitar och krossa dem med knivskaftet. Lägg ner dem i kokosmjölken och vispa ner currypastan, 2 dl buljong och salt. Sjud utan lock på svag värme 5 minuter. 4. Skala morötterna och skär dem i strimlor. Lägg ner dem i kokosmjölken och låt sjuda 5 minuter. Strimla paprikan och skiva champinjonerna. Lägg ner även dem i kokosmjölken och fortsätt sjuda 5–10 minuter utan lock tills paprikan mjuknar. Lägg ner kycklingbollarna och sockerärterna och låt allt bli varmt, tillsätt mer buljong om det behövs mer vätska i såsen. Smaka av. 5. Servera med tillbehören. Väljer du risnudlar är det godast att blanda såsen med kycklingbollarna före serveringen. [caption id="attachment_2699" align="alignnone" width="700"] Semla från Strandbageriet på Pontonjärgatan.[/caption] Det blev semla till dessert efter kycklingbollarna och för min del var det dagens andra semla, men det är ju så gott. Jag älskar semlor. Vem har inte ätit semla idag? Italiensk alla hjärtans dag I morgon blir det Italien för hela slanten. Zeta lanserar en ny produkt och bjuder på pressfrukost. Det är en hemlighet vad det blir, men jag gissar att det har något med olivolja att göra. På kvällen blir det italienskt event tillsammans med Mutti och Matric. Jag hoppas jag hinner berätta mer om det i morgon eller på torsdag. I alla fall hinna lägga upp några bilder på Instagram.