[caption id="attachment_9140" align="alignnone" width="1024"] Emil Åreng, prisbelönt bartender.[/caption] I går hade jag förmånen att få testa Emil Årengs nykomponerade drinkar för LG som tillverkar frysar med ismaskiner på hotell AtSix i Stockholm. Det nya är att nu kan du få helt runda iskulor i hemmafrysen. Jag tänker genast på gröna marmeladkulor, men iskulorna är helt transparenta om de inte fått frysa för snabbt. Emil Åreng är verkligen en superduktig bartender med känsla för smakkombinationer och han använder gärna svenska råvaror i sina drinkar. Han är prisbelönt flera gånger och han har bland annat varit ledare för Cadierbaren på Grand hotel i Stockholm och även blandat drinkar i Go'kväll. Nu är han igång med ett nytt projekt en gigantisk cocktailbar i Umeå med 300 platser i Utopiagallerian, mitt i centrum av Umeå. Cocktailbaren ska öppna den 1 december och jag lovar att komma tillbaka med recension. Tid för havtorn Nu är det säsong för havtorn och de växer vid kusten ända längst upp i norra Sverige och även nere i Skåne finns det gott om havtorn.Buskarna är taggiga och bären kan vara svårplockade. Men det finns också frysta havtorn att köpa i butik. Här har Emil komponerat en urläcker drink med bara 3 ingredienser. Havtorn, hjortron och hallon ger smak till de tre drinkarna. Du kan lätt koka en sockerlag med frysta bär efter Emils recept. Sockerlagen håller upp till 6 månader. [caption id="attachment_9136" align="alignnone" width="1024"] Lemon Grace ginbaserad drink med havtorn och citron, komponerad av Emil Åreng.[/caption] Lemom grace 50 ml gin med smak av citrus 20 ml citronjuice 20 ml havtornssockerlag Glas: coupette Gör så här: Skala alla ingredienser och sila upp på 2 iskulor från LG eller stora isbitar i ett coupetteglas Havtornssockerlag: Värm upp en sockerlag med 700 ml vatten 500 g strösocker. Lägg ner 200 g frysta havtorn och låt stå i 2 timmar så att havtornen verkligen får smälta ner i lagen. Sila lagen och häll över i en flaska. Förvaras i kyl och håller upp till 6 månader. [caption id="attachment_9139" align="alignnone" width="1024"] Life's Good, en ginbaserad drink med hallon, signerad Emil Åreng.[/caption] Life's good 30 ml gin 10 ml gul chartreuse 30 ml citronjuice 25 ml hallonsockerlag 10 ml äggvita 1 nypa salt Glas: coupette Gör så här Skala alla ingredienser utan is i 5 sekunder. Tillsätt is och skaka i 10 sekunder. Sila upp i ett kylt coupetteglas med 2 stora LG isbollar eller stora isbitar. Hallonsockerlag: Koka upp 200 g frysta hallon, 700 ml vatten. Låt det gå tills hallonen tappar färg. Sila bort hallonen och tillsätt därefter 500 g strösocker. Låt sockret lösas upp i hallonvattnet. Sila lagen och häll över i en flaska. Förvara i kyl och håller upp till 6 månader. [caption id="attachment_9134" align="alignnone" width="1024"] Det är bra med stora isbitar i drinkar för de smälter långsammare.[/caption] [caption id="attachment_9135" align="alignnone" width="1024"] Emil förevisar den häftiga runda iskulan som är en innovation från LG..[/caption] [caption id="attachment_9131" align="alignnone" width="1024"] Isbollar från LG-frys.[/caption] [caption id="attachment_9137" align="alignnone" width="1024"] LG signature, en drink med bourbon, hjortron och fläder av Emil Åreng.[/caption] LG signature 30 ml bourbon 10 ml fläderlikör 30 ml citronjuice 20 ml hjortronsockerlag 100 ml sodavatten Glas: highball Gör så här Skaka alla ingredienser förutom soda tillsammans med is i 10 sekunder. Sila upp i ett highballglas fyllt med LG isbollar eller stora isbitar. Toppa med soda och rör om. Hjortronsockerlag: Värm upp en sockerlag med 700 ml vatten och 500 g strösocker. Lägg ner hjortron och låt stå i 2 timmar eller längre så att hjortronen verkligen får smälta ner i lagen. Sila lagen och häll över i en flaska. Förvara i kyl och håller upp till 6 månader. Läckra drinktilltugg Hotel AtSix hade lagat goda drinktilltugg. [caption id="attachment_9130" align="alignnone" width="1024"] Friterad broccoli med parmesan.[/caption] [caption id="attachment_9132" align="alignnone" width="1024"] Tunnbröd med smetana löjrom, hackad rödlök och gräslök samt några röda oxalisblad.[/caption] [caption id="attachment_9133" align="alignnone" width="1024"] Läckra friterade skaldjursbollar.[/caption] [caption id="attachment_9146" align="alignnone" width="1024"] Drink med utsikt. Utsikten från hotell AtSix i Stockholm är magnifik.[/caption]