[caption id="" align="alignnone" width="800"] Bästa receptet på mintkyssar - med det här receptet lyckas du. Foto: Ulrika Pousette[/caption] Jag vet att många brukar misslyckas med sina minikyssar. Jag får alltid varje jul frågor om detta. Det kan bero på att många recept innehåller florsocker, som numera innehåller stärkelse för att inte klumpa sig. Men det gör det svårare att lyckas med just mintkyssar. Med mitt recept som jag gör med strösocker är det lätt att lyckas. Skaffa en termometer om du inte har det för det är nödvändigt för att lyckas. Olika styrkor Min erfarenhet är att olika mintoljor kan vara olika koncentrerade. Jag brukar köpa mintolja på apoteket och de är mer koncentrerade än de som säljs i livsmedelsbutikern. Du kan alltid smaka dig fram. Mintkyssar Cirka 50 stycken 250 g strösocker 1 dl vatten 1 tsk ättiksprit, 12 % ca 10 droppar mintolja ca 75 g mörk choklad Gör så här Blanda socker, vatten och ättiksprit i en tjockbottnad kastrull. Koka på medelstark värme tills temperaturen är 115°. Förbered under tiden genom att olja en liten skål och sätta på en kastrull med vatten. Häll sockerlagen i den oljade skålen. Tillsätt mintolja och ställ skålen över kokande vattenbad. Rör med en gaffel tills sockerlagen blir vit och tjock. Klicka upp med tesked på plåt med bakplåtspapper. Låt stelna. Smält 2/3 av chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Tillsätt den sista 1/3 och rör tills den smält. Klicka den smälta chokladen på mintplattorna eller häll den i en sprits och spritsa på. Låt stelna.