[caption id="attachment_4981" align="alignnone" width="1024"] Den allra enklaste och godaste kladdkakan är helt glutenfri och här serverad med hallonsås och grädde. Foto: Pepe Nilsson[/caption] Lättbakad och supergod kladdkaka Kladdkakor finns det många recept på, men det här är mitt eget bästa recept. Den är suveränt enkel att göra allt rör du ihop i en enda kastrull. Den blir härligt krämig och innehåller inte gluten. Det är den perfekta kladdkakan om du ska ha stor fest för du kan enkelt dubbla receptet flera gånger om. Den är hållbar och kan även frysas. Fruntimmersvecka 18–24 juli I morgon har Fredrik namnsdag och det är början på fruntimmersveckan som i övrigt bara är kvinnor. Det sägs att det ska var en ovanligt regnig vecka, men det hoppas jag inte. Om det skulle vara så passar det ju bra att stå inomhus och baka tårta. Jag tänker hedra alla namnsdagsbarnen under fruntimmersveckan med en lättbakad tårta eller paj. Först ut blir Fredrik som får min bästa kladdkaka som är så enkel att göra. På fredag har Sara namnsdag så på fredag morgon kommer en annan god och somrig tårta. Bästa chokladkladdkakan 1 tårta Tid: 30 minuter + tid att svalna 100 g smör 200 g mörk choklad 2 dl strösocker 4 ägg Tillbehör passerade och lättsötat hallonsås eller bär lättvispad grädde Gör så här 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Smält smöret i en 2-literskastrull. 3. Bryt ner chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Rör till en blank smet utan klumpar. 4. Vispa ner sockret och sedan äggen ett i taget tills allt är jämnt blandat. 5. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form, 24 cm i diameter, med löstagbar botten. Smörj kanterna. Häll smeten i formen. Grädda på andra falsen nerifrån cirka 15 minuter. Låt kallna och stå i kyl innan den tas ur formen. 6. Servera med lätt sötad hallonsås eller bär och en klick lättvispad grädde.