Mycket lättbakad tårta som till och med kan gräddas i mikrovågsugn. Foto: Pepe NilssonIdag säger jag grattis till alla Kristina och Kerstin. Har du ingen att fira kan du baka den här tårtan ändå. Den är god och mycket lättbakad och inte alltför söt.Du gör den på nolltid - 3 ingredienserMed färska bär är det enkelt att göra en god tårta. Det här är enklast tänkbara tårtbotten. Den kan bakas i mikrovågsugn och då tar det bara ca 4 minuter. Har du ingen mikrovågsugn kan du grädda den i vanlig ugn. Då gräddas den på ca 15 minuter. Det går också snabbt och den passar perfekt till sommarens alla bär. Bottnen består bara av tre ingredienser, mandelmassa, kakao och ägg. När den svalnat är det bara att garnera med grädde och färska sommarbär. Pudra gärna på lite florsocker på bären före serveringen. Ja enklare kan det knappast bli. Det fina tårtfaten har Monica Johansson på G-studion i Gustavsberg gjort.Chokladmandeltårta med sommarbär1 tårta, ca 8 bitarTid: 25 minuter + tid att svalnaBotten200 g mandelmassa1 msk kakao2 äggFyllning2 dl vispgrädde1/2 liter färska bär, gärna blandadeflorsocker till pudringGör så här1. Botten: Finfördela mandelmassan i en matberedare eller riv den på rivjärn. Blanda med kakao och tillsätt äggen ett i taget.2. Lägg ett bakplåtspapper på en tallrik som är 20–22 cm i diameter innanför brämet. Häll på smeten och bred ut den till 20–22 cm i diameter. Kör på 750W ca 4 minuter. Du kan också baka den i ugnen på 175° cirka 15 minuter. Känn efter med fingertopparna att bottnen stannat. Låt svalna.3. Vispa grädden. Dra loss papperet från bottnen. När den är helt kall, dekorera med grädde och rikligt med färska bär och pudra till sist på florsocker..Här hittar du en annan lättbakad tårta med mandelmassa.