[caption id="attachment_9015" align="alignnone" width="1024"] Spröd lite kryddig botten med krämig apelsinfyllning, hallon och blåbär. Foto: Ulrika Pousette[/caption] När jag ska ha gäster tycker jag alltid det är skönt att ha desserten klar. Det brukar ändå vara så mycket att fixa med och då är det bra att ha desserten klar. Det här är en härlig dessertpaj som har en spröd botten av digestive och lite pepparkakor som ger en god kryddighet. Smör och äggvita binder ihop degen som jag gräddar en kort stund i ugnen innan jag häller i fyllningen och fortsätter gräddningen. Fyllningen blir mjuk och god med smak av apelsin. Jag tycker att apelsin passar så bra till bottnen och bären. Själva pajen kan du förbereda i god tid och sedan bara garnera med bär. I stället för hallon och blåbär är det även gott med jordgubbar. En klick vispgrädde är alltid gott att servera till. Bärpaj med apelsinfyllning En perfekt tårta som du kan göra dagen före och sedan bara garnera med de färska bär du får tag på. Alla sorters bär passar. 8 portioner Tid: 20 + 30 minuter i ugn Botten 75 g smör 150 g digestivekex 100 g pepparkakor 1 stor äggvita Fyllning 3 stora ägg 1 stor äggula 2 dl crème fraiche 1 dl strösocker finrivet skal av 1 ekologisk apelsin 1 dl pressad apelsinsaft Garnering och tillbehör 250– 500 g färska bär ev lättvispad vispgrädde Gör så här 1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. 2. Kör kexen och pepparkakorna till smulor i matberedare eller stöt dem i omgångar i en mortel. Häll smöret över smulorna och tillsätt äggvitan. 3. Häll smulorna i en form med löstagbar kant, 22–24 cm i diameter, och tryck ut i bottnen och några centimeter upp på kanten. 4. Grädda ca 5 minuter mitt i ugnen. 5. Vispa samman alla ingredienser till fyllningen precis bara så att de blandas. Häll smeten i den förgräddade bottnen och fortsätt grädda 20–25 minuter tills fyllningen stannat. Ta ut och låt kallna. 6. Garnera med färska bär. Servera eventuellt lättvispad grädde till. Tips Du kan göra den i god tid, men lägg på bären strax före serveringen.