[caption id="attachment_10235" align="alignnone" width="1024"] Arraksbollar, punschbollar eller myrstackar älskade bollar med olika namn. Foto: Christina Uhlin[/caption] Älskade bollar smaksatta med punsch Punschbollar, myrstackar eller arraksbollar, ja kärt barn har många namn. Goda är de här bollarna smaksatta med äkta arrakspunsch. Självklart kan du även ta arraksarom som smaksättare. Bollarna är perfekta som en liten godbit till kaffet på maten. Jag blev påmind om dem nyligen, eftersom det var en läsare som tappat bort receptet och ville ha hjälp att hitta receptet. Hon älskade dem, så hon vill göra dem igen. Använd gärna rester av sockerkaka Det är suveränt att göra dem om du har över av en sockerkaka eller en mjuk chokladkaka. I annat fall är det ju lätt att göra en rulltårtsbotten och använda till bollarna. Längst ner i inlägget hittar du länk till en rulltårtsbotten om du behöver baka en. Det går snabbt och tar Arraksbollar Det går bra att frysa bollarna. ca 30 små bollar 200 g sockerkaka, mjuk chokladkaka eller rulltårtsbotten se länk till recept längst ner 50 g smör 1/2 dl strösocker ev 1-2 msk kakao 1/2 dl punsch Garnering strössel, kakao eller kokosflingorGör så här 1. Smula kakan i matberedare. 2. Rör smör och socker tills sockret löser sig. Tillsätt kakao, punsch och den smulade kakan. Blanda ihop till en jämn smet. Ställ kallt. 3. Forma till små bollar och rulla dem i strössel, kakao eller kokosflingor. Förvara i kylskåp eller frys dem. Här hittar du recept på lättbalkad rulltårtsbotten.