Har ni sett att de svenska äpplena har börjat komma till butikerna? Det är något visst med dem. Lika härlig frisk syra och arom har inte de importerade äpplena från sydligare breddgrader. En av de första sorterna som kommer i butik är Discovery och det är en riktig favorit för mig. Här har jag gjort superenkla knyten, det är helt enkelt tortillabröd som jag fyller med smörstekta kanelsmakande äpplen. De är lätta att göra och blir jättegoda. Det är gott att servera dem ljumma gärna med vaniljglass. Äppelknyten6 knyten4 äpplen 1 msk smör3/4 dl strösocker1 tsk kanel50 g grovahackade valnötte eller andra nötter6 mini-tortillabröd, 15 cm i diameterTill pensling1 äggvita 1 msk smält smör1–2 msk strösocker1/2 tsk kanelTillbehörvaniljglassGör så här1. Sätt ugnen på 200 grader.2. Skala och tärna äpplena. Stek dem i smör tillsammans med socker, kanel och hackade valnötter tills äpplena är mjuka.3. Lägg ut tortillabröden och lägg fyllning i en sträng på mitten. Vik ihop till ett paket och pensla med äggvita i skarvarna. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper med skarvarna neråt.4. Pensla paketen med smält smör och strö över lite socker och kanel.5. Grädda 10–12 minuter tills paketen börjar få lite färg. Servera dem gärna ljumma gärna med vaniljglass.