[caption id="attachment_5277" align="alignnone" width="1024"] God och enkel äppelkaka. Foto: Ulrika Pousette[/caption] Det här är en enkel och lättgjord äppelkaka, men så god. Förutom äpplen har du säkert ingredienserna hemma. Det är nästan som en vanlig sockerkaka förutom äpplena och kanelen som gör den så saftig och smakrik.När jag har gott om äpplen brukar dubbla eller tredubbla satsen, för det går bra att frysa kakan också om du vill. Kakan är god att äta som den är till en kopp te eller kaffe. Vill du lyxa till det kan du naturligtvis servera vaniljsås till. Önskar er alla en fin vecka! Äppelkaka på enkelt vis 1 kaka 75 g smör 2 stora ägg 1 1/2 dl strösocker 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver Fyllning 3 äpplen, ev skalade 1/2 dl strösocker 2 tsk kanel ev lite mandelspån Gör så här 1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. 3. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner blandningen i äggsmeten och häll i smöret. 4. Fyllning: Klyfta äpplena tunt och blanda dem med socker och kanel. Tryck ner dem i smeten. Strö eventuellt över lite mandelspån. 5. Grädda på nedersta falsen ca 45 minuter. Prova med en sticka att den är torr.