[caption id="attachment_5268" align="alignnone" width="1024"] Saftig äppelkaka med kokosmaräng. Foto: Ulrika Pousette[/caption] Tid för äppelkaka Är du sugen på att baka ? Det här är en riktigt saftig och god äppelkaka som jag toppar med en mjuk maräng med kokos. Kakan är lätt att baka. Medan själva kakan gräddar ca 20 minuter tills den är halvgräddad förbereder du marängen med kokos. Jag brukar spara lite kokosflingorna för att strö på toppen så blir den fint rostad och så ser det fint ut. Äppelkaka med kokosmaräng En riktigt saftig kaka fylld med kaneläpplen och på toppen ett kokostäcke. 15 bitar Tid: 30 minuter + ca 40 minuter i ugn 125 g smör 1 dl strösocker 2 stora äggulor 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2–3 äpplen, ca 350 g 1½ tsk mald kanel Kokosmaräng 2 stora äggvitor 1 dl strösocker 3 dl kokosflingor Gör så här 1. Sätt ugnen på 175°. 2. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggulorna en i taget under vispning. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten. 3. Skala äpplena och skär dem i klyftor. Vänd runt klyftorna i kanel, går lätt om du blandar alltsammans i en plastpåse. Tryck ner klyftorna i degen. 4. Klä en form, ca 18x25 cm, med bakplåtspapper eller kläm fast ett bakplåtspapper i en rund form, ca 24 cm i diameter, med avtagbar kant. Fördela smeten i formen och tryck ner äppelklyftorna ordentligt. 5. Grädda på andra falsen nerifrån i ugnen ca 20 minuter tills kakan stannat på ytan. Förbered under tiden marängen. 6. Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa till en fluffig maräng. Vänd ner kokosflingorna men spara ett par matskedar. 7. Fördela kokosmarängen över den halvgräddade kakan och strö över de sparade kokosflingorna. Fortsätt grädda långt ner i ugnen ca 20 minuter eller tills kokosmarängen har fått fin färg. Låt svalna.