[caption id="attachment_4441" align="alignnone" width="784"] Ägglikör – påskgodis för vuxna är publicerad i Matmagasinet nummer 4- 2012.[/caption] Häromdagen fick jag en förfrågan från en läsare som hade tappat bort ett recept som var ett måste varje påsk. Det var min ägglikör som hon gjorde till påsk och hade nu tappat bort receptet. Jag fick leta ett tag men hittade till slut tidningen med receptet på den goda ägglikören, som verkligen är försvinnande god och dessutom en trevlig present så här i påsktid. Den behöver stå 2 dagar i kyl, så det gäller att sätta igång nu om du ska få den klar till påsk. Ägglikör Snitta 1 vaniljstång på längden och skrapa ur fröna i en liten kastrull, häll på 3 dl standardmjölk och lägg i vaniljstången. Koka upp och låt kallna. Vispa 10 äggulor från svenska ägg och 4 dl strösocker pösigt tills sockret löser sig. Sila ner mjölken och vispa till en jämn smet. Sila blandningen och tillsätt 37 cl vodka lite i taget under vispning. Häll upp på flaska eller flaskor och stick ner vaniljstången i flaskan. Likören sjunker ihop till nästa dag när den invispade luften försvinner. Låt stå i kyl 2 dagar innan du serverar den. Förvara i kylskåp.