[caption id="attachment_4839" align="alignnone" width="1024"] Ägg- och tonfisksallad med senapsdressing. Foto: Ulrika Pousette[/caption] God och mättande sallad Tonfisksallad med ägg är en lätt och härlig lunch- eller middagssallad som mättar bra! Perfekt också att ta med ut på picknick. Den här påminner om Salad Nicoise. Det har väl aldrig varit så mycket picknick-ätande som det här året. Ägg, tonfisk, frysta haricôts verts och lök har jag alltid hemma, sedan kan grönsakerna variera Se till att tonfisken är MSC-märkt det vill säga fångad på ett hållbart sätt. Men det är dressingen med ägg och dijonsenap som gör det extra gott. Se bara till att du har en god vinäger och en god olivolja. Det är väldigt stor skillnad på olivoljorna och även vinägrarna är olika. Det kan kosta lite mer men är så mycket godare. Det kan vara bra att ha en finare och dyrare olja när du gör salladsdressing,Här Här kan du läsa mer om vad det innebär med MSC-märkt. Önskar er alla en fin fortsättning på veckan. Ägg- och tonfisksallad 4 portioner Tid: 20 minuter 4 mjukkokta ägg 1-2 hjärtsallad 150 g haricots verts 8 rädisor 1 liten röd lök 3 tomater 1/2-1 dl svarta oliver 2 burkar tonfisk, à 200 g Dressing 1 ägg 1 msk rödvinsvinäger 2 tsk dijonsenap 3 msk olivolja 1/2 tsk salt 2 krm nymald svartpeppar Tillbehör bröd Gör så här 1. Börja med att koka alla ägg. Lägg ner dem i kokande vatten. Koka 3 minuter för ägget till dressingen. Låt de övriga koka ytterligare 4 minuter. 2. Koka bönorna nätt och jämnt mjuka och spola dem sedan i kallt vatten. 3. Skölj, ansa och torka salladen. Skiva rädisorna och löken. Lägg dem gärna i kallt vatten så blir löken mildare och rädisorna krispigare. Skär tomaterna i bitar. Kärna ur oliverna. 4. Dressing: Gröp ur det mycket löskokta ägget i en skål. Vispa ner resten av ingredienserna. 5. Fördela grönsakerna på tallrikar. Fördela tonfisk och ägghalvor över och ringla över dressing.