TUNT OCH ELEGANT MED PÄRON Med hjälp av färdig smördeg, mandelmassa och citronmarmelad trollar du snabbt fram ett proffsigt flan med päron. Det är supergott som dessert med en klick lättvispad grädde.. [caption id="attachment_5137" align="alignnone" width="1024"] Tunt och elegant päronflan gör du enkelt med färdig smördeg. Foto: Pepe Nilsson[/caption] Tunt och elegant med päron Nu är snart päronsäsongen här. Med hjälp av färdig smördeg, mandelmassa och citronmarmelad trollar du snabbt fram ett proffsigt flan med päron. Det är supergott som dessert med en klick lättvispad grädde.. Päronflan med mandelmassa och citrongelé 1 tårta, ca 12 bitar Tid: 35 minuter I stället för päron är det även gott att göra den med äpplen. Botten 1 rektangulär kyld smördegsplatta, 250 g gl Fyllning 250 g mandelmassa 2 ägg 2–3 mogna päron 1 dl citronmarmelad, t ex Robertsons TILLBEHÖR lättvispad grädde Gör så här 1. Sätt ugnen på 175°. 2. Rulla ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Vik upp 1 cm av kanten så det blir som en låda. 3. Blanda mandelmassa och ägg i matberedare eller riv mandelmassan och rör samman för hand. 4. Skala och skiva päronen tunt. 5. Bred ut mandelmassan på smördegen och lägg på päronskivor likt taktegel. 6. Grädda på nedersta falsen i ugnen ca 20 minuter tills fyllningen stannat. 7. Smält marmeladen på svag värme i en kastrull eller mikrovågsugn. Pensla den över päronen och låt kallna.