[caption id="attachment_5125" align="alignnone" width="1024"] Lättbakade mandelskorpor från Toscana . Foto: Ulrika Pousette[/caption] Ni som följer mig vet att jag älskar Italien och den italienska maten. Något som jag är väldigt förtjust i är de italienska mandelskorporna. Det här receptet har jag fått av en kokerska på ett vinslott i Toscana. Det här är en mycket lättbakad variant av mandelskorpor. Perfekt att ha på lut i en burk eller ta med som gå bort-present. I Toscana är det vanligt att man doppar dem i Vin Santo, det söta toskanska dessertvinet. Jag är själv väldigt förtjust i att äta dem till en espresso. Mandelskorpor från Toscana En mycket lättbakad variant av mandelskorpor. Cirka 60 skorpor 100 g sötmandel 75 g smör 2 dl strösocker 2 ägg 5-6 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 tsk äkta vaniljsocker Gör så här Sätt ugnen på 200°. Rosta mandeln lätt ca 7 minuter. Hacka den grovt. Rör smör och socker mjukt, tillsätt ett ägg i taget. Blanda 5 dl mjöl, bakpulver och vanilj. Rör ner det i smeten. Tillsätt mer mjöl om den är alltför kladdig. Dela degen i fyra delar och rulla 2 cm tjocka längder. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Ta ut och skär längderna i sneda bitar medan de är varma. Torka dem i 100° ca 45-60 minuter eller tills de är torra. Här hittar du mitt recept till sockerskorpor med kardemumma. De är också mycket goda och lättbakade.