[caption id="attachment_6602" align="alignnone" width="1024"] Vinkokt kyckling med citron och sallad med papaya. Foto: Carin Pålsson[/caption] Fräsch kycklingrätt till buffén En saftig och fräsch kyckling med citron kan passa på påskens buffébord. Rätten är oerhört enkel att göra och du kan förbereda den helt dagen före. Jag kokar kycklingen i en god lag med vin, rosmarin, peppar och vitlök. Sedan dressar jag den med en god citronolja. Sallad med med papaya och gröna sojabönor passar bra till. Vinkokt kycklingfilé med citron och rosmarin Kycklingen kan serveras ljummen eller helt kall vid servering. Välj en riktigt god olivolja av hög kvalitet. 8 portioner på buffé Tid: 25 minuter + tid att kallna 1 kg majskycklingbröst, 4 –5 st 5 dl vatten 3 dl torrt vitt vin 1 msk salt 15 svartpepparkorn 1 kvist färsk rosmarin 2 vitlöksklyftor, skivade Citronolja 2 citroner, ekologiska 1½ dl olivolja 2 kvistar rosmarin ev flingsalt Gör så här 1. Koka upp vatten, vin, salt, svartpeppar, rosmarin och vitlök. 2. Stick in en termometer i det tjockaste bröstet. Lägg ner kycklingbrösten i den kokande buljongen. Sjud under lock cirka 15 minuter tills innertemperaturen är 68°. Kyl grytan i vattenbad. Ta bort skinnet från kycklingbrösten och lägg sedan ner dem i lagen igen och förvara i kyl gärna några timmar eller längre. 3. Ta upp och skiva kycklingbrösten. Lägg dem på ett serveringsfat. 4. Örtolja: Tvätta citronerna väl och strimla det yttersta gula skalet, blanda ner i olivoljan. Ta loss några bladrosetter av rosmarinen och spara till garnering. Tillsätt de andra bladen i oljan. Häll oljan över kycklingen. Hit kan förberedas. Garnera med rosmarin och strö eventuellt över lite flingsalt vid serveringen. Sallad med papaya och bönor Papaya ger både fin färg och smak till salladen som är god som tillbehör till kycklingen. 8 portioner på buffé Tid: 10 minuter 1 papaya 250 g gröna sojabönor, halvtinade 1 påse blandad sallad, 150-200 g Dressing 1 msk pressad citron 2 msk olivolja 2 krm salt lite nymald svartpeppar Gör så här 1. Skala och kärna ur papayan. Tärna den och blanda med sojabönorna. 2. Blanda dressingen och häll den över papayan och bönorna. Hit kan förberedas. Blanda ner salladen strax före serveringen.