[caption id="attachment_8525" align="alignnone" width="1024"] VM-banan vid entren till Boulebar Haga.[/caption] På lördag den 22 maj öppnar Boulebar Haga i det som en gång byggdes som en flygbussterminal 1963. Läget är perfekt vid den grönskande Hagaparken och Brunnsviken alldeles intill Stallmästaregården. Jag älskar Hagaparken och under mina första år i Stockholm bodde jag i Vasastan och då var det alltid till Hagaparken jag gick för att få njuta av naturen eller ta en joggintur. [caption id="attachment_8529" align="alignnone" width="1024"] Från Boulebar Haga har man utsikt över Brunnsviken.[/caption] [caption id="attachment_8519" align="alignnone" width="1024"] Jag testar VM-banan på Boulebar Haga.[/caption] 14 boulebanor I går var jag där på smygöppning och vi fick äta en underbart god lunch och dessutom testa att spela boule på självaste banan som är en replika från VM-banan i Grenoble från 2004, banan har en speciell sorts ganska grovt grus och ligger precis vid entren. Raphael Gharany som är en av världens främsta boulespelare guidade oss till spelet. Boule är ju verkligen kul och en sport som alla kan vara med på. Det finns 14 boulebanor och plats för 500 sittande gäster i matsal, uteservering och bar. Man har verkligen lyckats skapa en härlig plats med blommor, oliv- och citronträd som nästan ger en känsla av att vara i Frankrike. Här vill jag gärna hänga med mina vänner i sommar. [caption id="attachment_8521" align="alignnone" width="1024"] Olivträd ger Medelhavskänsla.[/caption] [caption id="attachment_8532" align="alignnone" width="768"] "Tour de charcuterie" en bricka med franska charkuterier, levainbröd, pickles och franskt smör. Foto: Mia Örn[/caption] Sydfransk meny Menyn är inspirerad av det sydfranska köket och man kan slinka in för att dricka eller äta något litet eller en hel meny. Vi fick testa "Tour de charcuterie" en bricka med franska charkuterier, levainbröd, pickles och franskt smör. Perfekt tilltugg som flera kan dela på. Till huvudrätt klassikern framför alla "Salade Nicoise" - en rejäl portion med perfekt stekt färsk tonfisk med sardeller, oliver, tomat, haricôts verts och rouille som är en majonnäsliknade sås med sitt ursprung i södra Frankrike. Rouille görs med bland annat saffran och chili och passar utmärkt till tonfisksalladen eller som en klick i en fisksoppa. Till dessert blev det Fraise - en vit chokladganache, färska jordgubbar, rostad pistaschmandel, krossad maräng och brynt smör. En helt ljuvlig dessert som det var svårt att sluta äta trots att jag var mätt. [caption id="attachment_8523" align="alignnone" width="1024"] Salade Nicoise med färsk tonfisk.[/caption] [caption id="attachment_8524" align="alignnone" width="1024"] Vit chokladganache med jordgubbar, brynt smör, rostad pistaschmandel och krossad maräng.[/caption] [caption id="attachment_8528" align="alignnone" width="1024"] Sydfransk stämning bjuds på Boulebar Haga i Stockholm.[/caption] Här kan du läsa mer om Boulebar. När jag var på språkresa i Cannes i min ungdom levde vi på Salade Nicoise, men det var en mycket enklare variant med tonfisk från burk och ofta serverades den i ett stort bröd, Pan bagnat. Det är också gott och får mig alltid att tänka på Sydfrankrike. Här nedan hittar du länk till en sådan enkel sallad. Här får du recept på en enkel tonfisksallad