[caption id="attachment_4414" align="alignnone" width="1024"] Marängnästen med citronkräm, grädde och jordgubbar. Foto: Ulrika Pousette[/caption] En läcker liten bakelse med maräng som jag spritsat som ett litet näste, men du kan även bara klicka ut marängen och göra en fördjupning i mitten. Sedan gör jag en fräsch och god citronkräm och toppar med grädde och färska bär. Om du inte har tid att göra citronkrämen kan du köpa lemoncurd i stället. I stället för jordgubbar är det lika gott med hallon. Kombinationen av den söta och luftiga marängen, syrliga krämen, lena grädden och det friska bären är magiskt gott. Längre ner i inlägget hittar du länk till recept på en stor tårta med samma smaker. Kan kännas enklare att göra om man är många. Marängbakelser med citronkräm Allt kan förberedas men marängen och krämen bör inte läggas ihop förrän strax före serveringen. 6–8 portioner 4 äggvitor 2 dl strösocker Citronkräm 4 äggulor 1 dl strösocker finrivet skal av 1 citron 3 msk pressad citron Tillbehör 3 dl vispgrädde 250 g jordgubbar, hallon eller blåbär Gör så här 1. Sätt ugnen på 100º. 2. Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en fast maräng. Spritsa ut rundlar med ett extra varv vid kanten. Det går också att klicka ut marängen och göra en fördjupning i mitten. Blir det över spritsa ut till maränger. 3. Grädda ca 2 timmar tills de känns lätta och släpper papperet. Får de färg sänk temperaturen till 80º. 4. Citronkräm: Sjud alla ingredienser till en tjock kräm under vispning. Passa noga så att det inte blir för varmt. Kyl i vattenbad under lock. Förvara i tättslutande burk med lock i kyl om du vill förbereda. Hit kan förberedas. 5. Vid servering: Lägg på kräm, vispad grädde och bären. Sikta eventuellt över florsocker. Jag brukar även göra den här kombinationen till en stor tårta. Recept till den hittar du här.