[caption id="attachment_8390" align="alignnone" width="1024"] Den trivsamma innergården på hotellet påminner om en italiensk piazza.[/caption] Den 6 maj öppnar Stockholms nya hotell Villa Dagmar, ett systerhotell till Hotel Diplomat på Strandvägen. Tänk att i dessa tider öppnar ett nytt hotell, så läckert och trivsamt. Hotellet ligger på Nybrogatan precis intill Östermalmshallen och det finns en dörr direkt till Saluhallen. Hotellet har förutom 70 rum, restaurang, bar och en liten butik samt även blomsterhandel. Gym och spa finns i källaren. I dag var det pressvisning och vi fick se oss om och njuta av god och spännande mat som kommer att finnas på menyn. Glastak med inspiration från London Arbetet har pågått i fem år och det förstår man, att det har tagit tid. För att binda ihop fastigheterna har man konsturerat ett vackert glastak inspirerat av British Museum i London. Glastaket ger verkligen en härlig känsla och fint ljusinsläpp. Man har satsat på att få fram en internationell lyxig känsla och innergården påminner om en italiensk piazza. Här finns mat- och vinbar och plats för äta eller bara ta ett glas vin. Det känns som att det kommer att bli en mycket trevlig plats dit man gärna vilja slinka in. [caption id="" align="alignnone" width="1024"] Vackert glastak binder samman fastigheterna.[/caption] [caption id="attachment_8404" align="alignnone" width="1024"] Glastaket är inspirerat av British Museum i London.[/caption] [caption id="attachment_8401" align="alignnone" width="1024"] Baren centralt placerad på innergården.[/caption] [caption id="attachment_8400" align="alignnone" width="1024"] Skön miljö som doftar Italien.[/caption] [caption id="attachment_8393" align="alignnone" width="1024"] Örter och växter ger känsla av trädgård.[/caption] [caption id="attachment_8399" align="alignnone" width="1024"] Stor utbud av viner i restaurangen med solgula väggar.[/caption] Med smaker från Medelhavet När ni sett alla fina bilder undrar ni säkert vad det kommer att severas för mat. Även här har man satsat stort och Villa Dagmars restaurang drivs i ett nära samarbete med stjärnkrögarna Daniel Höglander och Niclas Jönsson som driver Aloë, stjärnrestaurangen i Älvsjö. Medelhavskänslan finns även med i maten. Menyn är inspirerad av Italien, södra Frankrike, Mellanöstern och Nordafrika. Här kommer ett urval som vi fick provsmaka på pressvisningen. [caption id="attachment_8397" align="alignnone" width="1024"] Tonfisk "Laarb" med rökt äggula och aromatiska örter.[/caption] [caption id="attachment_8406" align="alignnone" width="1024"] Hummus och varmt Lavashbröd.[/caption] [caption id="attachment_8394" align="alignnone" width="1024"] Pizetta à la Turque med lamm, ägg och persilja.[/caption] [caption id="attachment_8405" align="alignnone" width="1024"] Humer "schnitzel" med vitlökssmör, melon och pikant sås.[/caption] [caption id="attachment_8395" align="alignnone" width="1024"] Rabarbersorbet med fruktsallad med hallon, vattenmelon och iste av persikote.[/caption] Här kan du läsa med om hotellet och historien om Villa Dagmar.