Nyöppnade Strandbryggan på Strandvägen bjuder på härlig sommarkänsla med glittrande vatten och Medelhavsinspirerad meny. Foto Petra Brand. Restaurang Strandbryggan i tidig junikväll.Sugen på semester? I går fick jag verkligen semesterfeeling när jag besökte Strandbryggan vid Djurgårdsbron i Stockholm. Vilken sommarkväll, solen sken och värmde och därtill god Medelhavsinspirerade mat. Det kändes som att vara förflyttad till en modern restaurang någonstans runt Medelhavet. Restaurangen ligger på vattnet nedanför Strandvägen i soligt läge från förmiddag till tidig kväll. I slutet av maj hade Strandbryggan nypremiär och är helt ombyggd. Bland annat har man fått ett soligt övre plan med fin utsikt. Den nya snygga inredningen i trä och jordnära toner med olivträd ger härlig känsla ihop med det glittrande vattnet. Menyn är fräsch och enkel och bygger på många små rätter som passar att dela likt spanska tapas. Alltid roligt att man kan testa många olika rätter. Man satsar också på somriga cocktails. Helt enkelt ett härligt ställe om du bara vill ta en drink eller njuta länge av många goda rätter. Här kommer ett axplock av rätter ur menyn, som vi testade. Strandbryggan och Montpellier två av Strandbryggans signaturcocktails. Grillad bläckfisk med citron och aioli med bläck och friterad vitlök. Boquerones. små sardeller marinerade i citron och olivolja toppad med kapris och chili. Spansk serrano. Färsk salsiccia med tomatsås, aioli och surdegskrutonger. Burrata med marinerade tomater, rödlök, balsamico och basilika. Feta - och melonsallad med grillad grön sparris, avokado, marinerade tomater och oliver Chiliglaserad tonfisk- grillad med sotad avokado, grillad pak choi, gurka, vårlök, limeyoghurt, espelettemajonnäs & koriander Entrecôte grillad med tomat & fetaostsallad, rödvinssky, chimichurri. Citronsorbet på isbädd. Lätt att få sommarkänsla på restaurang Strandbryggan när solen skiner. Petra Brand, AD på Matmagasinet.Restaurang Strandbryggan kommer att ha öppet alla dagar från kl.11 till kl.23-24.