Den nya spektakulära byggnaden och restaurang Rummel på Norra Stationsgatan 59 i Stockholm. Foto: Emil Fagander Högt till tak med träbalkar och kork på väggarna i stora matsalen på restaurang Rummel. I dag öppnar Rummel en helt ny restaurang i Stockholm i en riktigt spektakulär avlång byggnad på Norra Stationsgatan precis i mötet vid Dalagatan. Byggnaden är en del av Humlegårdens Fastigheters satsning på kvarteret Norra Station. Jag har aldrig sett något liknande, den är är avlång och byggd helt i trä och placerad mellan den gamla delen av Vasastan och nya Hagastaden. Den danska byrån Henning Larsen Architects har ritat byggnaden och det är riktigt häftigt att se den utifrån och när man kommer in möts man av en inbjudande varm ton av limträpelare och balkar. I inredningen av Millimeter Arkitekter blandas marmor, grönt läder och sammet och det blir en ombonad känsla men ändå rymd, tack vare den generösa takhöjden. Väggarna är klädda i kork vilket också bidrar till att akustiken blir bra. Det finns både en bardel och ett nedre plan med chambre séparée och mindre bar. Krögarna Christopher Ellertsson och Robin Moderato.I går var det pressvisning och provsmakning av menyn som bjuder på små rätter och mellanrätter. Ambitionen hos krögarna Robin Moderato och Christopher Ellertsson är att det ska bli en livlig kvarterskrog för området och ett ställe där man också kan slinka in för att bara ta ett glas eller något litet att äta, men samtidigt vara värt en omväg. Men det ska inte vara en fine dining-krog. Köksmästaren Zakarias Silverberg kommer närmast från stjärnkrogen Aira på Djurgården i Stockholm och det är riktigt gott med mycket smak och hög klass på rätterna som vi får provsmaka. Han vill inte låsa sig till något speciellt kök utan inspireras från olika europeiska kök. Köksmästaren Zakarias Silverberg.Delar av menyn på Rummel Ostron från Normandie med fermenterade krusbär, vindruva och tagetes. Munkar med läcker hummerkräm med brynt smör och inlagd gurka på toppen. Munk med hummus med vadouvan, fransk curry, och dill. Toast med boquerones, habanerokräm och manchego. Ravioli med svamp, fermenterad tomat och tryffel. Foto: Emil Fagander. Lammfilé med kalvbräss, savoykål och anklever och pistasch. Foto: Emil Fagander. Saftiga Madeleinekakor med citron och lite sälta. När mörkret lägger sig blir det fint blänki fönstret i den stora matsalen från lampor inne och ute.Rummel kommer till att börja med ha öppet tisdag till lördag. Till sommaren planerar man även för uteservering.