[caption id="attachment_10611" align="alignnone" width="1024"] Normandie är bland annat berömt för sitt goda smör och goda ostar. Livarot, Pont l'Evêque och Camembert är berömda ostar från Normandie.[/caption] Följ med mig till Normandie 7–11 september Den 7–11 reser jag och Lena Pålsson till Normandie i Frankrike på en mat- och kulturresa. Vi har tidigare gjort flera uppskattade resor med samma tema. Nu när vi äntligen kan resa igen blir det två resor i år. Västerbottensresan i juni är dock redan fullbokad. I september blir det Normandie i Frankrikes nordvästra hörn, som inte bara är känt för sin goda mat och sina speciella drycker, utan också för rik historisk kultur inom både konst och arkitektur. Vår resa kommer att gå genom det vackra landskapet som August Strindberg skrev om, "Normandie är ansett vara Frankrike i sammandrag, det vackraste, rikast och mest franska." Ja här flödar grädde, ljuvligt gott smör, underbara ostar, bubblande cider och calvados, som vi kommer att prova under vår resa. [caption id="attachment_10612" align="alignnone" width="1024"] Calvadosprovning blir det också.[/caption] Vi kommer att besöka Claude Monets underbara blomstrande trädgård i Giverny. [caption id="attachment_10613" align="alignnone" width="1024"] Vi kommer besöka Monets blomstrande trädgård i Giverny.[/caption] Vi reser i Pays d’Auge, ett böljande grönt landskap med gamla bondgårdar, betande kor, och pampiga korsvirkeshus. Här och var syns också vackra slott. Vi besöker den pittoreska hamnstaden Honfleur. [caption id="attachment_10615" align="alignnone" width="1024"] Pittoreska hamnstaden Honfleur i Normandie.[/caption] Vi åker också till Bayeux där den berömda broderade tapeten finns. [caption id="attachment_10616" align="alignnone" width="1024"] Den berömda broderade tapeten i Bayeux.[/caption] Vi kommer även att besöka Invasionskusten där de allierade landsteg i juni 1944 i ett av Andra världskrigets största och mest avgörande företag. [caption id="attachment_10617" align="alignnone" width="1024"] Utflykt till Invasionkusten.[/caption] Det kommer bli chans att prova ostron och äta många goda franska måltider och i Rouen där vi avslutar vår resa kommer vi äta middag på La Couronne, Frankrikes äldsta restaurang med anor från 1300-talet. Det var där Julia Child förälskade sig i det franska köket, vilket ledde till att hon blev USAs främsta tv-kock. [caption id="attachment_10618" align="alignnone" width="1024"] Många goda måltider med läckerheter från trakten kommer det att bli.[/caption] Jag tror det kommer att bli en fantastisk resa med god mat och dryck, kultur och vackra miljöer och dessutom en fin förlängning på sommaren. Ett fåtal platser kvar Det finns bara ett fåtal platser kvar och först till kvarn gäller. Här kan du läsa mer om resan. För mer information kontakta Go Slow Travel på info@goslowtravel.com eller telefon 08-717 90 70