[caption id="attachment_10554" align="alignnone" width="1024"] Det känns på doften när man närmar sig ett ramslöksfält.[/caption] [caption id="attachment_10555" align="alignnone" width="1024"] Just nu är är ramslöksbladen späda och fina.[/caption] Hoppas ni alla har haft en skön påskhelg och ätit gott och haft trevligt. Själv har jag ätit mycket ägg, sill och lax men även lamm och anka. Men jag har också passat på att njuta av det fina vädret. Extra roligt i år för att hela Sverige verkar ha haft fint och soligt i påsk. Det ger energi tycker jag. Tid för ramslök och nässlor Jag har också varit på jakt efter de späda primörerna ramslök och nässlor. Det är så fantastiskt att bara se de späda bladen växa upp bland alla torra fjolårslöv och små torra kvistar. När jag flyttade till Skåne lärde jag mig hitta och plocka ramslök. Men det här var första gången jag hittade ramslök i Stockholmstrakten. Men tack vare en vän som ville dela med sig av sitt ställe hittade jag massor av ramslök som var så späda och fina. Det blev ramslökssill och ramslökspesto i helgen. Ramslökspeston använde jag till att slunga runt primörerna i och serverade till ankbröst. Supergott! Här hittar du recept på ramslökspesto men även soppa och smör och tips på hur du kan ta hand om ramslöken på bästa sätt. [caption id="attachment_10556" align="alignnone" width="1020"] Ramslökssill.[/caption] [caption id="attachment_10557" align="alignnone" width="1019"] Ankbröst med primörer slungade i ramslökspesto och skysås av nerkokt kycklingfond och vitt vin.[/caption]