[caption id="attachment_8953" align="alignnone" width="1024"] Under de gamla lindarna från 1700-talet på den Oxienstiernska malmgården är det sommarrestaurang under skön skugga av trädkronorna och segelduk.[/caption] Den 7 juli öppnar silversmeden Sebastian Schildt restaurang Oxienstierna på Storgatan på Östermalm i Stockholm. Det ska bli en restaurang där konst, hantverk och gastronomi går hand i hand. Till sin hjälp har han tagit några av Sveriges främsta formgivare och tillverkare. Det märks i allt från möbler till de tunna och vackra handblåsta glasen. Elvira Lindqvist är kökets kreativa ledare och bjöd på ett provsmak av goda fräscha rätter med närodlade råvaror. Elvira Lindqvist blev årets Stellakock 2020 och arbetade tidigare på Fotografiska. Det kommer blir mycket vegetarisk men med inslag av råvaror från hav och skog, säger hon. Vedeldad ugn och grill Under sommarmånaderna ska det mesta av matlagningen utomhus och man har en stor vedeldad ugn och en stor vedeldad grill från Ofyr. I september flyttar köket in och då utökas också menyn. Jag ser fram emot att sitta här under de gamla lindarna och njuta av den goda maten i skön skugga en varm sommardag. Till hösten tror jag det kommer bli mysigt att sitta i den trivsamma matsalen i den gamla byggnaden. Här ska ni se ett litet axplock av vad vi fick proväta idag på pressträffen och vad som kan finnas på menyn. [caption id="attachment_8942" align="alignnone" width="1024"] Bröd direkt från den vedeldade ugnen serveat med stenbits- och forellrom, gräddfil och gräslök.[/caption] [caption id="attachment_8946" align="alignnone" width="1024"] Gigasostron från Havstenssund med gurka, libbsticka relish, rom och grädde.[/caption] [caption id="attachment_8948" align="alignnone" width="1024"] Vegetarisk alternativ till ostronrätten.[/caption] [caption id="attachment_8944" align="alignnone" width="1024"] Grillad sommarkål, sockerärta, gräddfilsvassle och lagrad ost från Almnäs.[/caption] [caption id="attachment_8943" align="alignnone" width="1024"] Jordgubbar, brynt smörkaka, maskroshonung och grädde, toppad med små fläderblommor.[/caption] [caption id="attachment_8945" align="alignnone" width="1024"] Långbord i matsalen.[/caption] [caption id="attachment_8949" align="alignnone" width="1024"] Rutiga dukar i fint linne från Klässbols linneväveri.[/caption] Restaurang Oxenstiernan hemsida. Årets Stella 2020. Här kan du se hur grillen från Ofyr ser ut.