Den här veckan har varit full med god mat och roliga upplevelser som jag ännu inte hunnit berätta om. Det kommer jag göra senare. Men idag blev jag bjuden på en supergod lunch på Långbro värdshus av Adelante som säljer kolonialvaror till utvalda butiker. De har till exempel olivolja, pasta, sardiner, tryffel och äkta balsamvinäger från Modena. Det var favoritkocken Fredrik Eriksson, som ni säkert alla känner till, som skapat rätter av Adelantes produkter. Bland annat fick vi äta dijonpanerad strömming, ett av Fredriks äldsta recept, tillsammans med svensk färskpotatis, citron och en klick dijonsenap. Här ska ni få se vad som bjöds. Fredrik Eriksson berättar om produkterna och vad han lagat till lunchen. Sardiner från Portugal, tomatbruschetta med olivolja och vinägerkokt sparris med majonnäs och balsamicopärlor. Redo att äta förrätten. Foto: Christina Uhlin Dijonpanerad strömming med färskpotatis och dijonsenap.Dijonpanerad strömming med färskpotatis, citron och dijonsenap. Tryffelpasta. Chokladmousse med krossad snittkaka med lakrits och torkade blommor.[caption id="11725"] Äkta balsamvinäger från Modena.[/caption]