I dag öppnar Le Bar, en exklusiv liten bar med internationell känsla, på våning 23 i DN-skrapan. I dörren till Le Bar möts man av Jabob Felländers häftiga konstverk. "It was slowly back to me. Fragmented memories from the tower on the hill". Pontus Frithjof berättar om den nya baren som har 20 sittplatser.I går blev det ingen vanlig onsdag utan en särdeles lyxig kväll när jag och några andra journalister var inbjudna för att testa Pontus Frithiofs Le Bar inför öppningen i dag. Baren ligger på våning 23 i DN-skrapan på Rålambsvägen i Stockholm. Sedan 2020 driver han och kompanjonen Mario E. Moronis en exklusiv gourmetrestaurang på samma plan. Baren passerar man på väg till restaurangen. – Le Bar ska vara La Tours rockiga lillasyster. Det ska var internationell känsla med grymma cocktails och barmenyn ska hålla riktigt hög gastronomisk nivå, säger Pontus. Internationell känsla har designstudion Whyte Lilja lyckats skapa med blänk och glitter i materialen och tillsammans med läder och mjuka material känns det som en inbjudande bar och utsikt som sträcker sig långt och även kommer bjuda på solnedgång, de dagar solen vill visa sig. När man kommer från hissen på väg till baren möts man av en häftigt tavla, av konstnären Jacob Felländer, som också bidrar till den internationella känslan.Barmeny av högsta klassAtt det är hög nivå på barmenyn är det ingen tvekan om. Det är råvaror och hantverk av högsta klass. Ett av tilltuggen är bland det godaste jag ätit. Nästan så att jag hörde änglarna sjunga. Champagne, klassiska viner från gedigen vinlista och spännande cocktails av barchefen David Arnarsson matchar tilltuggen. Hit ska man bege sig om man vill uppleva lyx, gastronomi på riktigt hög nivå och internationell känsla i Stockholm. Det kan vara bra att boka bord om man bara vill besöka baren, eftersom baren endast har 20 sittplatser. Le Bar har samma öppettider som restaurangen, i dagsläget onsdag–lördag kväll. Pocherat Gillardeauostron från Frankrike med Oscietracaviar och gurka i en god sås. Gougères aux truffes noir.I stället för ost är dessa gougères fyllda med ankleverparfait och toppade med svart vintertryffel. Degen lite frasig och med den smältande ankleverparfaiten och smakrika tryffeln blev det en sagolikt god munsbit. Bland det godaste jag ätit. Vol au vent - klassisk smördeg med med kalvbrässragu och vårmurkla fylld med kycklingmoussline. Steak frites – handskuren tartar av svensk hängmörad biff med Oscietracaviar med dragonkräm på en bit friterad potatis. La pomme en calvadosbaserad drink med vindruvsjuice. Lillet Thymes - baserad på timjaninfuserad vodka. Utsikt från Le Bar på vån 23 på Rålambsvägen 17.Här kan du läsa mer om La Tour och Le Bar.