Elias Karroum som driver många restaurauranger i Östermalmshallen. Här framför den vackra klockan en trappa upp från själva saluhallen.Vissa dagar är bättre än andra. I dag var en sådan när vi var några som fick en sneak peek på Hedvig, en helt ny restaurang i Östermalmshallen i Stockholm. Idag var det smygöppning och på måndag kör man igång på riktigt. Det är Elias Karroum som driver ett flertal andra restauranger i hallen bland annat Beirut café, Gabagool med italiensk mat och Paulas mat- och vinbar. Han tyckte att det saknades en restaurang för svensk husmanskost i hallen. Östermalmshallen är med i många turistguider och besöks varje dag av många utländska turister. En trappa upp med ingång från Humlegårdsgatan hittar man restaurang Hedvig, som har fin utsikt över den vackra saluhallen. Så läckert att se saluhallen uppifrån och man upptäcker nya saker man inte sett förut när man är nere i hallen, som t ex de kloka ordspråken, som är ursprungliga men tagits fram vid renoveringen av hallen. Är du sugen på husmanskost tycker jag du ska bege dig till Hedvig i Östermalmshallen. De har från och med nu på måndag öppet alla dagar från kl 11.30. Prisvärda luncher och en à la carte med många husmanskosträtter. Vi provade igenom oss många av rätterna med goda svenska klassiker. Toast Pelle Janzon med oxfilé. löjrom, äggula och rödlök. Löjrom med smörstekt toast, ryrad grädd, rödlök, gräslök och citron. S.O.S , sill, ost och smör. Gubbröra på kavring med picklad rödlök och äggula. Potatis- och purjolökssoppa med tryffel från Piemonte och tryffelolja. Gigantiska köttbullar med klassiska tillbehör. Vegetariska kroppkakor med svamp. Torsk med pocerat ägg, räko, pepparrot, brynt smör och dillslungad potatis. Konjaksflamberad pepparstek med potatisgratäng. Friterad camembert med hjorton, valnötter och lingon. Rabarber- och jordgubbspaj med vaniljglass. Hembakade drömmar och chokladtryfflar. Nöjda och belåtna efter att ha smakat sig igenom många rätter på menyn.