Innovation och hållbarhetElectrolux bjöd på lunch i förra veckan för att berätta mer om deras satsning på innovation och hållbarhet i kök och hushåll. Klas Lindberg grundare av restaurang Portal vid Sankt Eriksplan i Stockholm och även ambassadör för Electrolux stod för en underbar lunch och bjöd på fin inspiration till hållbar matlagning. Han har en bra filosofi med att ta tillvara på allt när det är den rätta säsongen.Vi fick lära oss mer om sousvide-matlagning och hur de på Portal tar tillvara på råvarorna. Till exempel gör de en fantastiskt god svampbuljong av skivorna och skaftet som de rensar bort på portabellosvampen och när ärterna är spritade använder de ärtskidorna till ärtolja. Han berättar också hur det i provköket picklar och tar tillvara på råvrorna för att ha när det inte är säsong. Så god lunch och inspirerande tankar. Här ska ni få se vad som bjöds på lunchen och kanske blir ni inspirerade, kolla in desserten längst ner den är inte svår att göra själv. Ostkroketter på Gammelknas med sojadipp, blini med löjrom från Bottenviken och syrad grädde, rädisa med dragonskum med krabba. Pomologik hantverkscider, en underbart god svensk cider som tillverkas av fallfrukt. Helt alkoholfri. Ångat ägg från Estuna med vårmurklor, ramslök, färska ärter och höstärter, svampbuljong och örter. Vårmurklor tunt skivade och sallad från Cube greens. Kryddstekt och sous vide-bakat lamm, rygg och bringa från Gotland, svensk sparris och lammsky och puré av gråärt och picklad tomat. Nybakad madeleinekaka med punschgrädde och rabarberkompott god avslutning.Här hittar du recept på mina Madeleinekakor.