[caption id="attachment_1961" align="alignnone" width="700"] En kastrull i vardera hand, ibland är det riktigt bråttom när maten ska läggas upp så att den ser fräsch ut på bilden.[/caption] I dag har vi fotograferat Helgmys för vårt jul- och nyårsnummer. Christina Uhlin, Lars Cato och jag. Om ni visste vilket jobb det ligger bakom en bild i tidningen. Först provlagas maten en eller två gånger och i går förberedde jag en del av maten och skaffade rekvisita. Sedan var vi inte helt nöjda med rekvisitan, så det blev en liten tur på stan för att komplettera. Vi ville att det skulle gnistra och glimma, för det ska ju signalera festkänsla. Vi känner oss ganska nöjda och provsmakarna som fick testa desserten efteråt var lyriska och det är alltid extra kul. Speciellt när det efterfrågar receptet redan innan det kommer i tidningen. Det blev en festmeny som passar lika bra till julens festmiddar som till nyår. I nummer 12 av Matmagasinet får ni se resultatet. [caption id="attachment_1962" align="alignnone" width="700"] Fotograf Christina Uhlin och fotoassistent Lars Cato i full action i vårt provkök.[/caption] [caption id="attachment_1963" align="alignnone" width="700"] Rätten läggs upp för fotografering, många kastruller, pannor och skålar behövs det då. Allt ska var varmt och se nylagat ut.[/caption]