Kocken Frida Nilsson som gästspelar på Arla Unika i Östermalmshallen i Stockholm,Ni har väl inte missat att Stockholm är Europas gastronomiska huvudstad 2023. Det händer mycket på Stockholms krogar, matscener, mässor och museer under året. Den här veckan till exempel gästspelar Malmökocken Frida Nilsson på Arla unika i Stockholm. Hon är creative director på Ess Group och kocken bakom Skånes landskapsmåltid, och hon har tidigare arbetat på stjärnkrogen Gastrologik och tog hem silverplatsen i Kockarnas kamp. Frida fokuserar under kvällen på ingredienser från skånska småskaliga producenter och Arla Unikas svenska ostar. Dessutom är det premiär för en helt ny ost, Hallands Siren. En ost som görs på Kvibillemejeriet i Halland. Jag har provsmakat hela menyn och jag lovar att det var mycket gott. Det blir även avsmakningsmeny i morgon och det kan finnas några få platser och det kan alltid bli återbud. Tre läckra snacks inleder avsmakningsmenyn. Längst bak rostad brioche med Unikasmör, lardo toppat med enbärpulver. I mitten frasig potatis med krassekräm och den nya osten Hallands Siren. Vaktelägg marinerade i vassle från Årstidskefir och toppade med pulver av libbsticka. Bakad ägg i Sandefjordsås med svensk kaviar och grillad ramslök. Rökt clarias som är en så kallad gårdsfisk som odlas på land, den är toppad med gurka, kålrabbi och dill och serverad med nässelkräm, Double fraiche och kallpressad rapsolja. Tartar på svensk mjölkko på en kräm av Hallands Siren, rökta betor, konfiterade rosenblad och oxalis. Vreta gulärt med råmarinerad jordärtskocka, kallpressad rapsolja och kräm av Guldklimp, en ost från Östersunds mejeri och långtidsbakade jordärtskockor och dragon. Desserten en munk efter Fridas farmors recept på en bädd med äppelkompott av svenska Aroma med Unikas dubbelgrädde och allt toppat med karamellsten, som är en ost så hård att den måste rivas. Frida tillsammans med Einar och Gustav som vanligtvis arbetar på Arla Unika i Östermalmshallen.Fler gästspel På onsdag och torsdag den här veckan är det gästspel på den tvåstjärniga Michelinrestaurangen Aloê i Älvsjö med Michelinkocken Albert Adria en av de berömda bröderna Adria från Spanien som drev restaurang El Bulli som blev utnämnd till världens bästa restaurang ett antal gånger.