Nikkei-köket har också satt sin prägel på cocktailmenyn i baren.Fräscht och smakriktI går var jag bjuden att provsmaka menyn från Nikkei-köket i nyöppnade Issei Stockholm som har öppnat sina dörrar på Nybrokajen för allmänheten. Issei är också hotellrestaurang till Radisson Collection. Nikkei-köket ett cross over-kök som har sitt ursprung från slutet av 1800-talet då japanska immigranter kom till Peru och förenade sin japanska matlagning med peruansk gastronomi. Det är traditionella japanska rätter med färsk fisk och skaldjur och även kött där de rena smaker kompletteras av jordnära smaker och sötma från peruanska huvudingredienser som majs, potatis, fräsch lime och smakrik chili. Jag tycker det är en fantastisk kombo och på Issei har man verkligen lyckats med smakerna. Det var fantastiska kombinationer och jag kände igen mig från maten som jag serverades i Peru när jag var där för några år sedan. Jag gillade alla rätter jättemycket förutom desserten som inte var min favorit, god men inte i min smak. Omakase - kockens valOm man väljer Omakase på menyn så är det köksmästaren som bestämmer de olika rätterna. Omakase med 4 serveringar kostar 675 kr och serveras från kl 17. Som start blev det Chica morada sour en peruansk drink gjord på bland annat juice från violett majs, lime, socker och deras speciella sprit Pisco. Pisco är druvsprit som är vanlig drinkingrediens. Jag testade drinken utan alkohol och den var mycket fräsch och god, lagom syrlig och inte alltför söt. I baren kan man också beställa snacks och vi testade Patacones. Panerade stekta kokbananer med koriander, chili och dipsåser. Bland annat aji amarillo-majonnäs. Aji amarillo är en mycket vanlig chilifrukt i Peru. Den är aromatisk och inte alltför het. Här nedan kan du se alla rätterna som jag provsmakade. Uppläggningar i de vackra tallrikarna och serveringsskålarna gör sitt till den fina matupplevelsen. Miljön känns internationell med stoppade möbler, högt till tak och bra belysning från takfönster och lampor. Chica morada sour, typisk peruansk drink gjord på bland annat juice från violett majs, lime, piscol, socker och aquafaba. Friterad kokbanan och aji amarillomajonnäs och chimichurri. Lax tataki med chili. papaya, jalapeno och passionsfrukt. Pilgrimsmusslor och blåmusslor suado med yuca och wakamealger. Quinoasallad med mango, avokado, ponzudressing och friterad lotusrot. Biff striploin med marinad av anticuchera, en typ av mild chilfrukt, och bok choy. Pluma iberico chimichurri och haricots verts. Dessert, ris i kondenserad mjölk med kryddor och grön äppelsorbet och friterade kataifinudlar.Här kan du läsa mer om min vandringsresaresa till Peru.