Det finns väl inget som är mer förknippat med fest och firande än champagne. På nyårsaftonen dricks det många flaskor här i Sverige. Men vet du hur det går till att göra den ädla drycken? Nu har du möjlighet att följa med mig till Frankrike och Champagne och lära dig mer om de goda bubblorna, göra intressanta studiebesök och provningar av mat och vin. Vi reser den 26–29 april när det våras i Frankrike. Fåtal platser kvar Nu finns det bara ett fåtal platser kvar på resan till Champagne som Matmagasinet ordnar tillsammans med Go slow travel. Så om du vill hänga med måste du skynda dig att anmäla dig. Jag tror att det kommer att bli en oförglömlig resa med intressanta studiebesök och provningar. Läs mer om resan och anmäl dig här. [caption id="attachment_35046" align="alignnone" width="700"] Katedralen i Reims.[/caption] Vi bor centralt i Reims, som är den största staden i regionen, och från vårt centralt belägna hotell har vi promenadavstånd till butiker och restauranger. Vi besöker producenterna Palmer & Co. och Mercier samt Thierry Perrion i Verzenay, där svenska Jessica välkomnar oss. Vanligtvis tar de inte emot studiebesök men denna gång blir det exklusivt för Aller Medias läsare. Vacker landsbygd Förutom att vistas i staden Reims kommer vi få se en del av den vackra landsbygden i regionen där varje tänkbar yta är täckt av vinstockar. Längs dikeskanten markerar olika stenar vilken producent som äger de smala fälten och skyltar visar vägen till champagnehusen och dess exklusiva hemligheter. Det kommer också bli god mat och andra spännande studiebesök.