Nyöppnad finkrogI veckan har jag testat maten på nyöppnade finrestaurangen Ergo på Artillerigatan i Stockholm. Jag kan lova att det var fantastiskt gott. Modern franskinspirerad meny och det märks att man har stjärnambitioner, det är matlagning på hög nivå med de bästa råvarorna. För två år sedan när stjärnrestaurangen Gastrologik la ner tog man över lokalerna och började renovera. Miljön är trivsam i milda naturnära färger med blandad konst på väggar och i både fönster och vrår. Ambitionen är att det ska kännas varmt och levande som ett trivsamt vardagsrum, säger Sanna Risberg som är chef front of house. Ergo leds av köksmästaren Petter Johansson, som arbetat på många stjärnkrogar runt om i världen bland annat Gordon Ramsay och Franzén, och General manager är vinexperten Lars Trogen. Köksmästaren Petter Johansson i matsalen med synliga delar av köket i bakgrunden.Lyxig finmatVi inbjudna journalister testade rätter ur den satta säsongsmenyn som består av 5 serveringar, där det finns två val för varje servering. Som säg bör på lyxkrog serveras amuse bouche före maten. Vi testade en helt ljuvlig liten randig, kantig bit av ett tunt skal potatis fylld med krämig smetana med citron och gräslök och i ändarna löjrom. Samt dessutom en liten krustad med gåslever toppade med svenska vindruvor. Underbart gott! Amuse bouce med både löjrom och gåslever inleder måltiden. Högklassig kammussla från Norge tunt skivad med gräddig sås med en touch pepparrot och gröna krusbär toppad med rättika. Ravioli fylld med vaktelconfit i en ankcnsommé med svamp. Kockarna i köket lägger en sista hand före serveringen. Piggvar à la brioche med spenat, mousselinefärs, champagnesås, färska valnötter och störrom.Till varmrätten serveras också ett lätt och luftigt briochebröd, utmärkt för att suga upp den goda såsen. Sanna Risberg,chef front of house, häller på såsen precis före serveringen. Oväntad och god avslutning på lunchen, ljummen blåbärsbulle och kall mjölk från fjällkor i Skåne.Restaurangen har 36 sittplatser och ett chambre separée för 12 personer. Öppet tisdag till lördag under middagstid. Ergo