[caption id="attachment_2148" align="alignnone" width="700"] Champagneprovning[/caption] Tur att det blev många gångsteg i helgen, för på måndagen och tisdagen har det inte blivit någon träning. Utan den här veckan har precis som förra veckan också börjat med festligheter. Idag hade vi konferens på The Winery hotel i Solna. Förutom att det var svårt att hitta dit bland alla uppgrävda gator var det ett mycket trevligt konferensställe. Det blev en bra dag som gav mycket energi. Kvällen avslutade jag med en champagnemiddag i Gamla stan på Restaurang Österlånggatan 17. Det var champagnehuset G.H Mumm som bjöd in till provningen med en speialkomponerad middag till deras champagne. Vinmakaren Emilie Langleron berättade om vinerna och det var spännande att prova de goda dryckerna till maten. Mest förvånad blev jag över att det funkade med den relativt torra roséchampagnen till desserten som bestod av jordgubbssorbet och röd grapefrukt. [caption id="attachment_2149" align="alignnone" width="700"] Förrätten Toast Skagen som serverades med en Blanc de blancs, alltså en champagne gjord på enbart chardonnaydruvor.[/caption] [caption id="attachment_2150" align="alignnone" width="700"] Ångad torsk med champagnesås, rom, gräslök, potatispuré, västerbottensost och syltade kantareller.[/caption] [caption id="attachment_2151" align="alignnone" width="700"] Jordgubbsorbet med grapefrukt serverades med Mumm Rosé.[/caption] [caption id="attachment_2152" align="alignnone" width="700"] Vinmakaren Emilie Langleron från Mumm var själv där för att berätta om vinerrna.[/caption]