[caption id="attachment_5411" align="alignnone" width="1024"] Svenska kocklandslaget som ska tävla i Culinary World Olympics 2020 i Stuttgart.[/caption] Idag har jag ätit årets godaste restlunch. Det var Svenska kocklandslaget som bjöd på rester efter deras träningsvecka i Stockholm inför Culinary World Olympics som börjar den 14 februari i Stuttgart. Än så länge är det hemligt vilka rätterna blir men tävlingstemat har man tagit fram tillsammans med kommunikationsbyrån Food&Friends. Temat blir Closer. – Temat Closer sammanfattar verkligen allt vi brinner för. Vi vill komma närmare råvarorna, producenterna, hjärtat och smakernar, säger Fredrik Andersson, som är team manager. I dag bjöds vi små läckra snacks. En tartar på svensk mjölkko från Öland med körvel, ättika på ett potatischips från Stora Tollby gård. De var förföriskt goda. Det bjöds också tartelette fylld med svampemulsion, Vreta gulärt och Wrångelbäcksost samt paté à choux med stenbitsrom med hängd gräddfil också utsökt gott. Till huvudrätt rotselleri i spännande variationer med gotlandslinser och rostad kålbuljong. Till dessert en blåbärsparfait med crème anglise med älgört från Vännäs och gotländs havre och hirs, sagolikt god. Som liten avslutning bjöds Absolut kurant spritpralin och chokladpralin med hallon från Stenhuse gård. Ja ni fattar vilken lunch. Dessutom fick vi testa goda kallpressade juicer från Viska, hjortronjuice och svartvinbärsjuice. Hjortronjuice var något helt nytt för mig. Jag har aldrig druckit det förut. Men det var en underbar doft och smak. Precis som att sticka näsan i en hink full med mogna hjortron. [caption id="attachment_5417" align="alignnone" width="1024"] Goda snacks med svenska råvaror.[/caption] [caption id="attachment_5414" align="alignnone" width="1024"] Tarteletter med svampemulsion.[/caption] [caption id="attachment_5412" align="alignnone" width="1024"] Variation på rotselleri från Wålstedts med rostad kålbuljong och gotlandslinser.[/caption] [caption id="attachment_5418" align="alignnone" width="1024"] Blåbärsparfait med crème anglaise på älgört från Vännäs med gotländsk havre och hirs.[/caption] [caption id="attachment_5419" align="alignnone" width="768"] Absolut kurant spritpralin.[/caption] [caption id="attachment_5430" align="alignnone" width="768"] Chokladpraliner med hallon från Stenhuse gård.[/caption]