Skaldjur med 3 olika såser och bröd är alltid festligt och passar bra till nyårsfesten. Foto: Christina Uhlin Duk från ChamoisHar du inte hunnit planera för nyårsfesten? Ett säkert kort är att bjuda på skaldjur med goda såser och bröd. Det kräver minimalt med jobb och går snabbt att ställa i ordning. Det passar också för både små och stora kalas. Även ett bra alternativ till knytisfest där alla kan bidra med skaldjur och en sås. Det är lätt att duka upp skaldjur och olika såser samt bröd till en buffé. Tre olika skaldjurssåser som passar till skaldjur. Foto: Christina Uhlin Saffransaioli. Foto: Christina UhlinSaffransaioliLjuvlig smak av saffran och vitlök. Överdosera inte saffranet som bara ska bli i fin harmoni med vitlöken.4 portionerTid: 10 minuter + tid att dra1/3 krm saffran, finstött1 dl majonnäs1 dl crème fraiche1 stor vitlöksklyfta, pressadca 1 krm salten knivsudd cayennepepparGör så härBlanda saffran och majonnäs, låt gärna stå några timmar. Rör försiktigt ner crème fraiche och vitlök. Smaka av med salt och lite cayennepeppar.Tips!Låt saffranets färg och smak dras ut genom att blanda saffran och majonnäs några timmar eller längre i förväg. Örtsås. Foto;.Christina UhlinÖrtsåsEn mild örtsås passar alltid till fisk och skaldjur.4 portionerTid: 10 minuter1 dl majonnäs½ dl finhackad dill½ dl finhackad persilja½ dl finskuren gräslök1 dl crème fraicheca 1 krm saltGör så härBlanda majonnäs och örter. Rör ner crème fraiche och smaka av med salt. Rhode island. Foto: Christina UhlinRhode islandEn klassisk sås som du kan göra så mild eller het som du själv vill. Det blir jättegott med någon tesked cognac i såsen om du har det hemma. 4 portioner Tid: 10 minuter 1 dl majonnäs½ dl chilisås av ketchuptyp1 dl crème fraiche2–5 droppar tabasco1 krm saltev 1–2 tsk cognacGör så härBlanda majonnäs och chilisås. Rör ner crème fraiche. Smaka av med tabasco, salt och eventuellt cognac. Skaldjur med 3 olika såser. Foto: Christina UhlinDryckestips till skaldjursfesten Crémant de Bourgogne Francois Martenot Brut, FrankrikeNr 70451, 119 kr.Bubbel från Bourgogne. Friskt med drag av äpplen, citrus och lite mandel. Pol Roger Brut Réserve, FrankrikeNr 7549, 499 kr.Klassisk, stilfull champagne. Inslag av äpplen, nötter och ett stråk av rostat bröd.